LYNX 2019

Od sobote, 30. novembra do 14. novembra je na ogled IV. mednarodna razstava izbranih avtorjev mednarodnega natečaja LYNX 2019, na kateri sodelujejo avtorji v štirih kategorijah – slikarstvo, grafika, fotografija in digitalna umetnost. Sam projekt je prispevek multikulturalnosti v našem širšem geografskem prostoru, zato je bil tudi podprt s strani Pokrajinskega Sveta pokrajine Furlanije Julijske krajine, Občine Trst in Občine Ajdovščina. Pričujoča razstava je plod petletnega sodelovanja Lokarjeve galerije z Associazione Culturale il Sestante iz Trsta. Pred petimi leti je bila Lokarjeva galerija povabljena v to sodelovanje prav zaradi svoje mednarodne aktivnosti, saj je v zadnjih letih postala prostor srečevanja umetnosti in umetnikov iz celega sveta.

Svečana otvoritev mednarodnega natečaja LYNX 2019 je bila 6. oktobra v Muzeju Revoltella v Trstu, sama razstava pa je bila postavljena v Tivarnella Art v Trstu od 6. do 27. oktobra, druga razstava je bila od 9. do 23. novembra v Museo Internazionale Italia Arte v Torinu in zadnja v nizu treh razstav je od 30. novembra do 14. decembra v Lokarjevi galeriji v Ajdovščini.

Mednarodna žirija v sestavi Anamarija Stibilj Šajn in Vladimir Bačič iz Slovenije, Dobromila Blaszczyk iz Poljske, Ksenija Samardžija iz Srbije, Kateryna Timokhina iz Ukrajine, Flavio Lapenna iz Francije, Michael Banks iz Velike Britanije ter  Elodie Lebigre, Barbara Bellinati, Guido Folco, Alessandro Paron in Franco Cersicola iz Italije, je v vsaki kategoriji nagradila najboljšega avtorja, posebna nagrada pa je bila rezervirana za umetnike, mlajše od triindvajset let. Žirija je narazstavo izbrala 70 del, razdeljenih v štiri sklope: slikarstvo (25 del), fotografija (25 del), digitalna umetnost (10 del) in grafika (10 del).

Vladimir Bačič

 

 

Komentiraj

Uvrščeno v Razstave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja